TALLER DE CUINA A P4



Curs 2012-2013 


TALLER DE CUINA





TALLERS DE PARES A P-4


CUINA”

El divendres 19 d’abril per la tarda ens van venir a cuinar Mounia Ghaddane (mare de Hasna) i Touda Baslam (mare de Kautar).
La recepta que ens van preparar va ser “Pa de pastel” i els ingredients necessàris són:

Ø      Pa ratllat
Ø      Oli
Ø      Llet
Ø      Sucre
Ø      Sèsam


Amb tots aquests ingredients vam fer una pasta. .Després cada nen/a va fer la seva boleta i li vam afegir al damunt una mica de sèsam. Quan ja ho teniem llest, ho vam cuinar al forn fins que van estar a punt per menjar.
A més a més, ens van portar uns creps boníssims amb melmelada fets a casa i té típic del Marroc.

 Ens va agradar molt !!!


Moltes gràcies



















 !!









SESSIÓ 6



El divendres 5 d’abril per la tarda ens van venir a cuinar Aicha Imougar Faryd (mare de Zoubir) i Fadila Bessai (mare de Lina).
La recepta que ens van preparar va ser “Rotllets de beixamel” i els ingredients necessàris són:

  • Pasta de full
  • Beixamel casolana
  • Formatge ratllat


Quan ja teniem els rotllets llestos, els vam cuinar al forn fins que van estar a punt per menjar. Després, un cop tret del forn, vam tornar a untar els extrems de beixamel i li vam afegir formatge ratllat.
A més a més, vam podem tastar infusió de menta fet per elles mateixes.

Tot un detall!



Moltes gràcies !!












































SESSIÓ 5

El divendres 15 de març per la tarda ens van venir a cuinar, Mariana Tatarú, (mare d’Amalia), i Loredana Ventel (mare d’Alex).
La recepta que ens van preparar va ser “bocadillets” i els ingredients necessàris són:

Ø      Bollet de pa
Ø      Pernil de gall d’ indi
Ø      Formatge.



El taller es va fer al menjador escolar, un cop preparat els entrepans ho vam calentar al forn perquê estigués més calentet.
Estaven molt bons!!!!!!!

Moltes gràcies mares!!
























 SESSIÓ 4




El divendres 8 de març per la tarda ens van venir a cuinar Verònica Esmel (mare de Beth) i Irene Negre (mare de Victor).
La recepta que ens van preparar va ser “croissants de xocolata” i els ingredients necessàris són:

Ø      Pasta de full
Ø      Xocolata
Ø      Aigua
Ø      Sucre.

Quan ja teniem els croissants llestos, els vam pintar amb el pinzell amb aigua i sucre per carameritzar-los. Després els vam cuinar al forn fins que van estar a punt per menjar.

……….mmmmmmmmmm!!!!  Boníssims!!!!!

Moltes gràcies mares!!




































SESSIÓ 3


El divendres 1 de març per la tarda ens van venir a cuinar, Kinga Dobrowolska, (mare de Javier i el seu veí), 
i Fanika (la iaia de Robert).
La recepta que ens van preparar va ser “triangles salats” i els ingredients necessàris són:



Ø      Pasta de fulla

Ø      Pernil de gall d’ indi

Ø      Pernil de pollastre

Ø      Formatge.

Ø      Formatge ratllat.







El taller es va fer al menjador escolar, un cop preparat els triangles ho vam cuinar al forn fins que va estar a punt per menjar.
Estaven molt bons!!!!!!!
Moltes gràcies familia























SESSIÓ 2

El divendres 15 de febrer per la tarda vam començar el taller de cuina amb els pares dels alumnes de P-4.
Aquest dia van venir Neus Fosch i  SandraVillalba, mare de Marc i Alèxia respectivament.
La recepta que ens van preparar va ser “chips” i els ingredients necessàris són:

Ø      Pasta de full
Ø      Pernil de gall d’ indi
Ø      Formatge a talls
Ø      Salsitxa de frankfurt.


El taller es va fer al menjador escolar, un cop preparat els “chips” ho van cuinar al forn fins que van quedar ben dauradets.
Estava boníssim!!!! I vam xalar molt!!!

Moltes gràcies mares !!





































SESSIÓ 1


El divendres 22 de febrer per la tarda ens van venir a cuinar Estefanía Valencia, Maria Cruz i Sandra Castellano, mare de Elisabet, Jonatan i Iker respectivament.
La recepta que ens van preparar va ser “pizza” i els ingredients necessàris són:

Ø      Bases de pizza
Ø      Tomàquet
Ø      Pernil de gall d’ indi
Ø      Formatge ratllat.
Ø      Tonyina.
Ø      Olives

El taller es va fer al menjador escolar, un cop preparat les pizzes ho van cuinar al forn fins que va estar a punt de menjar.
Estaven boníssimes!!!! I vam xalar molt!!!

Moltes gràcies mares!!











































 CURS 2011-2012


Aquest curs 2011 des de les aules d'Educació Infantil hem iniciat un taller de cuina amb l'objectiu de potenciar el lligam entre la família i l'escola. D'aquesta manera mares i pares, mestres i xiquets i xiquetes es vesteixen els seus devantals i es fiquen mans a la feina preparant les millors receptes. Unes receptes fàcils, amb ingredients a l'abast de tothom per tal que les pugueu fer a casa. 
Esperem que us agradin. 
Bon profit!!

1 sessió: Fem pizzes


INGREDIENTS:

  • massa de pizza
  • tomata
  • mozzarella
  • olives
  • carxofes
  • pernil dolç
  • cansalada
  • panis
  • atún
  • xampinyons


    PREPARACIÓ 




      • Es porta la massa feta 
      • S'estira amb un corró.
      • Es posa la tomata.
      • Es posa el formatge, "mozarella".
      • Es posen els ingredients que prefereixen.




      2 sessió: Fem coquetes


      INGREDIENTS:

      • 2 gots de farina
      • 1 got d'oli
      • mig got de moscatell
      • sucre


      PREPARACIÓ 

      • Es posen dos gots de farina.
      • Es posa un got d'oli d'oliva.
      • Es posa mig got de moscatell o mistela.
      • Al forn.
      • I per últim les coquetes les ensucrem. 
      Mireu quines coquetes més bones ens van quedar:










        3 sessió: Fem brotxetes


        INGREDIENTS:

        • fruita diversa
        • xocolata


        PREPARACIÓ 


        • Es talla tota la fruita.
        • Es posa dins d'un pinxo.
        • Es fa la xocolata amb "nesquih" i poqueta aigua.
        • Es posa la xocolata damunt de la brotxeta de fruita i BONÍSSIM!!


        4 sessió: Bocates divertits




        INGREDIENTS:

        • olives, pepinillos, primentó, salxixa seca...
        • pa bimbo


        PREPARACIÓ 



        • Es tallen tots els ingredients (olives, pepinillos, primentó, salxixa seca...)
        • Triem què volem escampar pel pa bimbo (paté, philadelphia, mantequilla o sobrassada).
        • Anem agafant els ingredients que més ens agradin per fer la nostra cara divertida i ja ens la podem menjar!
        •  





          5 sessió: Niuets de fruita



          PREPARACIÓ:
          ·       Es talla tota la fruita.
          ·       A dins del niu es posa natilla o flam.
          ·       Ara ja podem anar posant la fruita que més ens agradi per donar diferents colors.
          ·       I per últim, posem fideuets de xocolata pel damunt i a menjar!








          6 sessió: Pastissets

          PREPARACIÓ:
          Elaboració de la pasta
          ·       2 gots d’oli
          ·       1 got de mistela
          · La farina que entre (aprox. 1kg)

          Elaboració del pastisset
          ·       Fem una boleta amb la pasta i l’aixafem fent una massa fineta i rodona.

          ·Fiquem xocolata o cabell d’àngel al mig de la rodona.
          ·  Pleguem el pastisset per la meitat i fem la revoreta.
          ·       Ja els podem ficar al forn i després quan estan calentets es passen pel sucre.





          7 sessió: Mescla

          PREPARACIÓ:
          ·       Pelar i tallar els platans, les maçana, les peres i les patates bullides.
          ·       Un cop tallat s’afegeix llet, mel i cigrons.




          8 sessió: Pa amb formes

          PREPARACIÓ DEL SALAT:
          ·        Aixafem amb un rodet dos trossos de pa bimbo.
          ·        A un tros de pa fiquem l’ingredient que vulguem (formatge, sobrassada, pernil...) i ho tapem amb l’altre pa.
          ·        Ara ja ho podem enrotlla i tallar-ho a trossets.
          ·        Per últim, fiquem una oliva al damunt enganxada amb un escuradents.  
           
          PREPARACIÓ DEL DOLÇ:
          ·        Aixafem amb un rodet dos trossos de pa bimbo.
          ·        A un tros de pa fiquem la nocilla i ho tapem.
          ·        Fiquem 4 motlles de formes damunt del pa i ho pressione’m.
          ·        Quan ja ho tinguem separat fiquem mantega calenta pel damunt i ja podem ficar els fideuents de xocolata pel damunt.





           
          9 sessió: Pastetes dolces

          PREPARACIÓ:
          ·       Fiquem mig pot dels grans de mantega.
          ·       Afegim mig gotet d’oli girasol i mig gotet de sucre glaç.
          ·       Introduïm cacaus xafats, ametlla xafada i panses i ja ho podem mesclar tot.
          ·        Per últim, anirem ficant farina fins que es faci una massa consistent.
          ·       Quan ho tinguem preparat ja podem fer voletes i donar-los la forma amb un motlle
          ·        Per últim, al forn i tirar sucre glaç per damunt.


           
          10 sessió: Croissants de xocolata

          PREPARACIÓ:
          ·       Es desenrotlla la massa de pasta fullada.
          ·       Es talla horitzontalment per la meitat .
          ·       Es van fent triangles.
          ·       Es separen els triangles i es fica al mig una mica de nutella i ja es poden enrotllar.
          ·       Es pinten amb ou i es fica sucre i fideuets de xocolata pel damunt.
          ·       Es fiquen al forn i a MENJAR!

          Cap comentari:

          Publica un comentari a l'entrada