Curs 2012-2013
TALLER DE CUINA
TALLERS DE PARES A P-4
“CUINA”
El divendres 19 d’abril per la tarda ens van venir a cuinar Mounia Ghaddane
(mare de Hasna) i Touda Baslam (mare de Kautar).
La recepta que ens van preparar va ser “Pa de pastel” i els ingredients
necessàris són:
Ø
Pa ratllat
Ø
Oli
Ø
Llet
Ø
Sucre
Ø
Sèsam
Amb tots aquests ingredients vam fer una pasta. .Després cada nen/a va fer
la seva boleta i li vam afegir al damunt una mica de sèsam. Quan ja ho teniem
llest, ho vam cuinar al forn fins que van estar a punt per menjar.
A més a més, ens van portar uns creps boníssims amb melmelada fets a casa i
té típic del Marroc.
Ens va agradar molt !!!
Moltes gràcies
!!
SESSIÓ 6
El
divendres 5 d’abril
per la tarda ens van venir a cuinar Aicha Imougar Faryd (mare de
Zoubir) i Fadila Bessai (mare de Lina).
La
recepta que ens van preparar va ser “Rotllets de beixamel” i els
ingredients necessàris són:
- Pasta de full
- Beixamel casolana
- Formatge ratllat
Quan
ja teniem els rotllets
llestos, els vam cuinar al forn fins que van estar a punt per menjar.
Després, un cop tret del forn, vam tornar a untar els extrems de
beixamel i li vam afegir formatge ratllat.
A
més a més, vam podem tastar infusió de menta fet per elles
mateixes.
Tot un detall!
Moltes
gràcies !!
SESSIÓ 5
El divendres 15 de març per la tarda ens van venir a cuinar, Mariana Tatarú,
(mare d’Amalia), i Loredana Ventel (mare d’Alex).
La recepta que ens van preparar va ser “bocadillets” i els ingredients
necessàris són:
Ø
Bollet de pa
Ø
Pernil de gall d’ indi
Ø
Formatge.
El taller es va fer al menjador escolar, un cop preparat els entrepans ho
vam calentar al forn perquê estigués més calentet.
Estaven molt bons!!!!!!!
Moltes gràcies mares!!
SESSIÓ 4
SESSIÓ 2
El divendres 8 de març per la tarda ens van venir a cuinar Verònica Esmel
(mare de Beth) i Irene Negre (mare de Victor).
La recepta que ens van preparar va ser “croissants de xocolata” i els
ingredients necessàris són:
Ø
Pasta de full
Ø
Xocolata
Ø
Aigua
Ø
Sucre.
Quan ja teniem els croissants llestos, els vam pintar amb el pinzell amb
aigua i sucre per carameritzar-los. Després els vam cuinar al forn fins que van
estar a punt per menjar.
……….mmmmmmmmmm!!!!
Boníssims!!!!!
Moltes gràcies mares!!
SESSIÓ 3
El divendres 1 de març per la tarda ens van venir a cuinar, Kinga Dobrowolska, (mare de Javier i el seu veí),
i Fanika (la iaia de Robert).
i Fanika (la iaia de Robert).
La recepta que ens van preparar va ser “triangles salats” i els ingredients
necessàris són:
Ø
Pasta de fulla
Ø
Pernil de gall d’ indi
Ø
Pernil de pollastre
Ø
Formatge.
Ø
Formatge ratllat.
El taller es va fer al menjador escolar, un cop preparat els triangles ho
vam cuinar al forn fins que va estar a punt per menjar.
Estaven molt bons!!!!!!!
Moltes gràcies familiaSESSIÓ 2
El divendres 15 de febrer per la tarda vam començar el taller de cuina amb
els pares dels alumnes de P-4.
Aquest dia van venir Neus Fosch i
SandraVillalba, mare de Marc i Alèxia respectivament.
La recepta que ens van preparar va ser “chips” i els ingredients necessàris
són:
Ø
Pasta de full
Ø
Pernil de gall d’ indi
Ø
Formatge a talls
Ø
Salsitxa de frankfurt.
El taller es va fer al menjador escolar, un cop preparat els “chips” ho van
cuinar al forn fins que van quedar ben dauradets.
Estava boníssim!!!! I vam xalar molt!!!
Moltes gràcies mares !!
SESSIÓ 1
El divendres 22 de febrer per la tarda ens van venir a cuinar Estefanía Valencia, Maria Cruz i Sandra Castellano, mare de Elisabet, Jonatan i Iker respectivament.
La recepta que ens van preparar va ser “pizza” i els ingredients necessàris
són:
Ø
Bases de pizza
Ø
Tomàquet
Ø
Pernil de gall d’ indi
Ø
Formatge ratllat.
Ø
Tonyina.
Ø
Olives
El taller es va fer al menjador escolar, un cop preparat les pizzes ho van
cuinar al forn fins que va estar a punt de menjar.
Estaven boníssimes!!!! I vam xalar molt!!!
Moltes gràcies mares!!
CURS 2011-2012
Aquest curs 2011 des de les aules d'Educació Infantil hem iniciat un taller de cuina amb l'objectiu de potenciar el lligam entre la família i l'escola. D'aquesta manera mares i pares, mestres i xiquets i xiquetes es vesteixen els seus devantals i es fiquen mans a la feina preparant les millors receptes. Unes receptes fàcils, amb ingredients a l'abast de tothom per tal que les pugueu fer a casa.
Esperem que us agradin.
Bon profit!!
1 sessió: Fem pizzes
INGREDIENTS:
- massa de pizza
- tomata
- mozzarella
- olives
- carxofes
- pernil dolç
- cansalada
- panis
- atún
- xampinyons
PREPARACIÓ
- Es porta la massa feta
- S'estira amb un corró.
- Es posa la tomata.
- Es posa el formatge, "mozarella".
- Es posen els ingredients que prefereixen.
2 sessió: Fem coquetes
INGREDIENTS:
- 2 gots de farina
- 1 got d'oli
- mig got de moscatell
- sucre
PREPARACIÓ
- Es posen dos gots de farina.
- Es posa un got d'oli d'oliva.
- Es posa mig got de moscatell o mistela.
- Al forn.
- I per últim les coquetes les ensucrem.
Mireu quines coquetes més bones ens van quedar:
3 sessió: Fem brotxetes
INGREDIENTS:
- fruita diversa
- xocolata
PREPARACIÓ
- Es talla tota la fruita.
- Es posa dins d'un pinxo.
- Es fa la xocolata amb "nesquih" i poqueta aigua. Es posa la xocolata damunt de la brotxeta de fruita i BONÍSSIM!!
4 sessió: Bocates divertits
INGREDIENTS:
- olives, pepinillos, primentó, salxixa seca...
- pa bimbo
PREPARACIÓ
- Es tallen tots els ingredients (olives, pepinillos, primentó, salxixa seca...)
- Triem què volem escampar pel pa bimbo (paté, philadelphia, mantequilla o sobrassada).
- Anem agafant els ingredients que més ens agradin per fer la nostra cara divertida i ja ens la podem menjar!
5 sessió: Niuets de fruita
PREPARACIÓ:
· Es talla tota la fruita.
· A dins del niu es posa natilla o flam.
· Ara ja podem anar posant la fruita que més ens agradi per donar diferents colors.
· I per últim, posem fideuets de xocolata pel damunt i a menjar!
6 sessió: Pastissets
PREPARACIÓ:
Elaboració de la pasta
· 2 gots d’oli
· 1 got de mistela
· La farina que entre (aprox. 1kg)
Elaboració del pastisset
· Fem una boleta amb la pasta i l’aixafem fent una massa fineta i rodona.
·Fiquem xocolata o cabell d’àngel al mig de la rodona.
· Pleguem el pastisset per la meitat i fem la revoreta.
· Ja els podem ficar al forn i després quan estan calentets es passen pel sucre.
7 sessió: Mescla
PREPARACIÓ:
· Pelar i tallar els platans, les maçana, les peres i les patates bullides.
· Un cop tallat s’afegeix llet, mel i cigrons.
8 sessió: Pa amb formes
PREPARACIÓ DEL SALAT:
· Aixafem amb un rodet dos trossos de pa bimbo.
· A un tros de pa fiquem l’ingredient que vulguem (formatge, sobrassada, pernil...) i ho tapem amb l’altre pa.
· Ara ja ho podem enrotlla i tallar-ho a trossets.
· Per últim, fiquem una oliva al damunt enganxada amb un escuradents.
PREPARACIÓ DEL DOLÇ:
· Aixafem amb un rodet dos trossos de pa bimbo.
· A un tros de pa fiquem la nocilla i ho tapem.
· Fiquem 4 motlles de formes damunt del pa i ho pressione’m.
· Quan ja ho tinguem separat fiquem mantega calenta pel damunt i ja podem ficar els fideuents de xocolata pel damunt.
9 sessió: Pastetes dolces
PREPARACIÓ:
· Fiquem mig pot dels grans de mantega.
· Afegim mig gotet d’oli girasol i mig gotet de sucre glaç.
· Introduïm cacaus xafats, ametlla xafada i panses i ja ho podem mesclar tot.
· Per últim, anirem ficant farina fins que es faci una massa consistent.
· Quan ho tinguem preparat ja podem fer voletes i donar-los la forma amb un motlle
· Per últim, al forn i tirar sucre glaç per damunt.
10 sessió: Croissants de xocolata
PREPARACIÓ:
· Es desenrotlla la massa de pasta fullada.
· Es talla horitzontalment per la meitat .
· Es van fent triangles.
· Es separen els triangles i es fica al mig una mica de nutella i ja es poden enrotllar.
· Es pinten amb ou i es fica sucre i fideuets de xocolata pel damunt.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada